Így néz ki a végleges BMW iX3

Felkerült két fénykép az Instagramra, melyek állítólag a BMW X3 tisztán elektromos változatának végleges, gyártásba készülő formáját mutatják. Azt nem tudjuk biztosan, hogy a BMW által kiötlött szándékos szivárogtatásról van-e szó, de a fotókat posztoló fiókon semmilyen más bejegyzés nem látható, azaz kifejezetten a villanyautó leleplezésére hozta létre valaki. A gyártó munkatársai az Electrive német hírportál kérdésére annyit fűztek hozzá, hogy a kiszivárogtatott tartalom „hihető”. Ami az iX3 dizájnját illeti, a legszembetűnőbb különbség a 2018 tavaszán bemutatott koncepcióhoz képest a szétválasztott vesékből álló hűtőrács, mely egy kicsivel hagyományosabb külsőt eredményez a sportterepjáró számára. A meghajtás típusa azonban senki számára sem marad rejtély, hiszen az autó karosszériáján körbefutó kék szegélyezés elárulja az elektronok jelenlétét.

Az iX3 még idén gyártásba kerül a kínai Senjangban, a BMW legelső olyan villanyautójaként, mely már az ötödik generációs elektromos hajtásláncot hordozza a korábbinál korszerűbb alkatrészekkel. A villanymotor teljesítménye 210 kW (268 lóerő), maximális nyomatéka pedig 400 Nm, míg a 74 kWh kapacitású akkumulátor a WLTP-mérés szerint 440 km hatótávolságra elegendő.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.