Megszületett a döntés a siófoki villámtöltő leállításának időpontjáról

Még két hétig, egészen pontosan május 10. éjfélig használhatják a villanyautósok a Siófok belvárosában a 2014-től működő villámtöltőt. A töltőoszlop csak a CHAdeMO szabványt támogatta, ami a jelenleg az utakon futó elektromos autók körülbelül kétharmadát jelenti. A töltőt a Nissan biztosította, a villanyszámlát és az üzemeltetést Siófok városa vállalta. Sajnos a töltő nem felel meg az új elektromobilitási törvény idén nyáron hatályba lévő követelményeinek, ezért jelenlegi formájában nem üzemeltethető tovább. Az új törvény ugyanis kötelezővé teszi a CCS csatlakozó meglétét a DC töltésre alkalmas oszlopok esetén is.

Siófok belvárosa a leszerelést követően villámtöltő nélkül marad. A városban továbbra is használhatók az e-Mobi által telepített AC töltők, melyek május 1-től már csak a Mobiliti alkalmazással vagy RIFD kulcstartóval 80 Ft/kWh díj megfizetése mellett használhatók.

Ezen kívül néhány hotel is biztosít AC töltési lehetőséget, elsősorban a vendégek részére. DC villámtölteni május 11-től már csak a 7-es főút mellett elhelyezkedő MOL benzinkúton a MOL Plugee szolgáltatásában működő töltőoszlopon tudnak majd a Balaton fővárosába látogató villanyautósok. A MOL Plugee töltőkön az AC töltés darabonként 1990 Ft, a DC töltés ára pedig 2990 Ft.

EZT OLVASTAD MÁR?  40 ezer dolláros villanyautót épít a Fisker

Elektromos autót használsz?