Főoldal » elektromosautó-töltés » Ennyit kell majd fizetni májustól az e-Mobi töltőin

Ennyit kell majd fizetni májustól az e-Mobi töltőin

Már tavaly nyáron beszámoltunk arról, hogy az e-Mobi töltők a Mobiliti üzemeltetésébe kerülnek. A 336 töltő integrációja befejeződött, így már április 1-től láthatjuk az összes e-Mobi töltő állapotát a Mobiliti applikációban, az e-mobi 50 kW DC töltőin pedig ekkortól már alkalmazták a cég többi villámtöltőjén már ismert, 50 Ft/perc bevezető árat is. Az előző hírlevélből már tudtuk, hogy május 1-től újabb változás várható, és az e-Mobi 22 kW teljesítményű AC és DC töltők is bekerülnek a fizetési rendszerbe. Az e-Mobi AC töltőkön a Mobiliti töltőkön alkalmazott 80 Ft/kWh árra számítottunk, a 22 kW DC töltők árát viszont csak találgattuk, vajon az azonos teljesítmény alapján a kWh alapú árazást kapják a töltők? Esetleg percdíjat vezetnek be, hiszen ezek is DC töltők?

Május 1-től érvényes töltési díjak

A legfrissebb Mobiliti hírlevélből megismerhettük a május elsejétől érvényes árakat:

  • 22 kW-os AC-oszlopok esetén a töltés díj a megszokott bruttó 80 Ft/kWh
  • 22 kW-os DC-töltőknél töltésenként bruttó 500 Ft egyszeri töltésindítási díj és 80 Ft/kWh töltési díj
  • 50 kW-os DC- és 43 kW-os AC-töltőoszlopoknál a töltési díj 80 Ft/percre emelkedik

A szolgáltató ezeket a díjakat továbbra is teszt árazásként említi, ami arra utal, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a töltők kihasználtságát és a villanyautósok visszajelzéseit a végleges árazás kialakításához.

A Mobiliti alkalmazás térképes keresője

A szolgáltató folyamatosan frissíti a 22 kW-os DC töltők belső szoftvereit, amivel kiküszöbölik az autótípusok egy részénél ma még előforduló technikai problémákat. A töltésindítás utáni percekben technikai hibából megálló töltés után az új árazás mellett sem számítanak fel díjat, mint ahogy azt eddig sem tették Mobiliti rendszerén.

Havidíjas csomagok

Villanyautót tölteni otthon, a saját garázsunkban a legkényelmesebb és a legolcsóbb. Ez a lehetőség azonban nem adott mindenkinek. A társasházban élő villanyautósok egy része, szinte kizárólag csak a nyilvános töltőkre támaszkodhat. Az élhető városok, tiszta levegő szempontjából létfontosságú, hogy ők is elektromos autóra válthassanak. Ezt segíti majd a Mobiliti által a közeljövőre ígért havidíjas csomagok bevezetése, melyek között lesz például kedvezményes éjszakai töltés azoknak, akiknek nincs lehetőségük otthon tölteni.

Roaming

A Mobiliti egyre több külföldi szolgáltatóval állapodik meg, arra törekedve, hogy a Magyarországon lévő töltőket a külföldről érkező villanyautósok az otthon megszokott RFID kártyájukkal használhassák, és a magyar autósok is indíthassanak töltést külföldön a Mobiliti alkalmazással vagy rfid kulcstartóval.

Mobiliti 50 kW DC és 43 kW AC töltőoszlop Budaörsön

Fejlesztések

A Mobiliti alkalmazás folyamatosan fejlődik, hamarosan lehetőség lesz feliratkozni a használni kívánt töltőre, amikor azt éppen egy másik autós használja. Így értesítést kaphatunk, amikor a töltő felszabadul, esetleg ismét foglalttá válik. A Mobiliti töltőhálózata folyamatosan bővül, melynél természetesen figyelembe veszik az igényeket is, így például Budaörsön egymástól néhány méterre már két 50 kW-os villámtöltő használható, melyek egyike 43 kW-os AC csatlakozóval is rendelkezik.

Egészségügyi dolgozók támogatása

Folytatódik az egészségügyi dolgozók április elején megkezdett támogatása, amelynek keretében a koronavírus járvánnyal folytatott harc elismeréseként a cég korlátlan számú ingyenes töltési lehetőséget biztosít minden egészségügyi dolgozónak. Az ingyenes töltési lehetőség a help@mobiliti.hu e-mail-címen igényelhető, és visszavonásig érvényes.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.