Júliusban kezdődhet az ID.3 hazai forgalmazása

A Volkswagen 2019 május 8-án kezdte meg Magyarországon az előjegyzések felvételét a Volkswagen ID.3 1st Edition modellre. Hazánkba mindössze 80 db autó jut, amely néhány óra alatt gazdára talált. A közelmúltban számos információt olvashattunk az autóról, elsősorban késésről és szoftver problémákról. A gyártó azonban folyamatosan idén nyárra ígérte a szállítások megkezdését.

A mai napon a Volkswagen emailben tájékoztatta az előrendeléssel rendelkező ügyfeleket az aktuális fejleményekről. Az email kitér arra, hogy az ismert problémákat a jelenlegi koronavírus helyzet tovább nehezítette, ezért még mindig kissé bizonytalan az autók átadásának időpontja. Az email „óvatos becslés szerint” 2020 július közepére ígéri az autók hazai forgalmazásának megkezdését. A forgalmazás még nem az autók átadását, hanem a szerződéskötést jelenti az előrendelő ügyfelekkel.

A levélben egy további érdekességre is kitérnek. Az előjegyzéssel rendelkezők bankkártyával ki is fizettek egy 320 000 forintos előjegyzési díjat az autóra, azonban a bankkártya társaságok szabályozása miatt ilyen esetben 360 nap áll rendelkezésre az ügylet lezárására. Mivel a május 8-i előrendelés leadását és a bankkártyás fizetést követően 360 napon belül nem fog sor kerülni a szerződéskötésre, így a cég visszautalja az ügyfeleknek a foglaló összegét. A pénz visszautalása természetesen nem jelenti az előrendelés törlését, az továbbra is érvényben marad.

A Villanyautós tippek és kérdések nevű Facebook csoportban az elmúlt hetekben néhányan arról számoltak be a villanyautós társaknak, hogy törölték az előrendelésüket és visszakérték az előjegyzési díjat. Az ő esetükben a várólistán lévő ügyfelek kaphatnak lehetőséget az autó megrendelésére. Az előjegyzési díjak visszafizetését követően valószínűleg csökkenni fog a visszamondások száma, hiszen így már anyagi letét nélkül várhatja meg az ügyfél a szerződéskötés időpontját.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.