Nő a Peugeot villanyautóinak hatótávja

2022-től megnövelt hatótávval gyártják a Peugeot e-208 és e-2008 modelleket – számolt be róla a Stellantis –, az új modellévben az eddigieknél 25 kilométerrel is többet meg tudnak majd tenni ezek az elektromos autók egy töltéssel. Sőt, a felhasználók ennél nagyobb növekedést is tapasztalhatnak.

Az autógyártó csoport közleménye szerint a Peugeot e-208 WLTP szerinti hatótávolsága 362 kilométerre növekszik (ez 22 km-rel nagyobb a mostaninál), az e-2008 hatótávja pedig 345 km lesz, ami 25 km-es növekedés. Kiemeli azonban, hogy valós használat közben, városban, 0°C körüli kinti hőmérsékleten akár 40 kilométerrel is többet mutathat a kijelző, mint a jelenlegi modellévben.

A hatótáv-növekedés ugyanazon három módosításra vezethető vissza, amiről a DS 3 Crossback E-Tense esetében is beszámoltunk a minap: a gumikat A+ besorolásúra cserélik, amelyek alacsonyabb gördülési ellenállása csökkenti az energiafogyasztást. Ez az e-208 16 colos abroncsát, és az e-2008 17 colos abroncsát érinti. Változtatnak továbbá az áttételi arányon, optimalizálva ezzel a hatótávot, valamint nedvességérzékelővel ellátott új, magasabb hatásfokú hőszivattyút szerelnek be.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.