Nissan Chill-Out – ez lehet a márka következő elektromos crossovere

A Nissan lerántotta a leplet az évtized végéig szóló terveiről, és, nem meglepő módon, szinte minden az elektromos meghajtásról szól a japánoknál is.

4 rövid írásban mutatjuk be a 4 koncepcióautót, amit megmutattak.

Chill-Out

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a bemutatott koncepciók közül ez az autó nem a szilárdtest akkus jövőt képviseli, hanem ugyanazon a CMF-EV platformon nyugszik, mint az új Nissan Ariya és a Renault Mégane E-Tech. A kocsi az e-4ORCE fantázianevű összkerékhajtást alkalmazza, és abból kiindulva, hogy egyedül ebből volt egy fizikai prototípus kiállítva, valószínűleg ennek egyik leszármazottja láthatja meg leghamarabb a napvilágot.

Nissan CEO Makoto Uchida és a Chill-Out

A Nissan új koncepcióinak angol, úgy is mondhatnánk amerikai angol típusneveket adtak, és mindegyik a laza, kaliforniai életérzést próbálja megfogni.

A chill-out kifejezés annyit tesz, hogy relaxálni, lazulni, így ezt a típusjelzést egy crossover, valahol a szedán és az SUV között elhelyezkedő autó kapta.

A hagyományos személyautóknál magasabb építésű járműnek tetszetős, letisztult vonalai és hatalmas üvegfelületei vannak.

Gyakorlatilag egy üvegbúrában pihenhetünk a kormánykerék nélküli koncepcióban, út közben pedig az első kijelzőn filmezhetünk. *Popcorn not included.

Az egymással szemben nyíló ajtók egy szellős, nagy fotelekkel ellátott utasteret rejtenek, amit kék LED világítás tesz hangulatossá.

Az autó hátulján található LED sor viszont egyenesen a Tron filmek hangulatát idézi.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.