Megnyílt a Fastned első németországi villámtöltő-állomása

A holland töltőhálózat kiépítésének legjelentősebb szereplője, a Fastned immáron Németországban is jelen van, miután megnyitotta legelső villámtöltő-állomását Limburg közelében. A vállalat jelenleg több mint 60 töltőállomást üzemeltet Hollandiában, ahol folyamatosan, soha nem látott ütemben – az elmúlt két év minden egyes hónapjában 10%-os növekedéssel – zajlanak a töltőtelepítések, ám a Fastned célkitűzése 1000 töltőállomás létesítése Európa-szerte, amelynek első lépcsőfokaként most meg is indította a terjeszkedést Németország felé.

Az új állomás a Kobenz és Frankfurt között elnyúló A3-as autópálya mentén fekszik Limburg an der Lahn városában, közvetlenül az ICE Stadt Limburg üzleti park és a vasútállomás mellett. Azok, akik nem csak a gyorstöltést, hanem a gyorséttermeket is kedvelik, a közeli McDonald’s, KFC, és Subway harapnivalói közül válogathatnak, míg az autó is energiát gyűjt az utazás folytatásához. A Fastned töltője szokás szerint CCS és CHAdeMO csatlakozón is kínál egyenáramú villámtöltést, az előbbin maximálisan 175 kW teljesítménnyel, mely a jövőben 350 kW-ra lesz bővítve, az utóbbin pedig 50 kW-tal, AC töltés pedig 43 kW-on lehetséges.

A vállalat még 2017 áprilisában tette meg az első lépéseket a németországi töltőtelepítések felé, amikor 14 tervezett állomás helyszínét megvásárolta a 150-350 kW teljesítményű villámtöltők számára, amelyek alig 15 perc alatt tudnak majd 500 kilométerre elegendő energiát tölteni a hamarosan érkező következő generációs villanyautókba, mint az Audi e-tron quattro, Jaguar I-PACE, Porsche Taycan, vagy a Volkswagen I.D. modelljei. Akkor Dr. Marius Hahn, Limburg an der Lahn polgármestere az alábbiakat mondta el az újdonsült együttműködésről:

„Nagyon örülünk a Fastned elköteleződésének Limburg mellett. Számunkra ez egy kiváló lehetőség a közlekedés megtervezésére belső égésű motorok nélkül. A Fastneddel egy új dimenzióba lépünk az elektromobilitás vonzerejének növeléséért Frankfurt és Köln agglomerációja között. Az Intercity Railway Station melletti gyorstöltő-állomás jelentősen megerősíti az ipari funkciójú ingatlanunk értékét, elősegítve a kreatív ötleteket magukkal hozó innovatív vállalatok letelepedését a területen. A szolgáltató nemzetközi jelenléte pedig különösen értékes városunk számára.”

EZT OLVASTAD MÁR?  100 IONITY állomáshoz biztosítja a töltőket a Tritium

Elektromos autót használsz?