Főoldal » elektromosautó-töltés » 10 legmenőbb villanyautós otthon

10 legmenőbb villanyautós otthon

Manapság még nem annyira népszerű dolog a villanyautózás. Sokan úgy tekintenek az elektromos autót használóra, mint valami földön kívülire vagy mint egy ízlésficamos kockára. Pedig a valóság legtöbbször nem ez. Sok tehetős, jó ízléssel megáldott ember rendelkezik tisztán villanyos hajtású járművel, amit – ahogyan azt kell – otthon töltenek. Csúnya narancssárga hosszabbítók helyett azonban olyan megoldásokat választanak, amelyek vagányak és ízlésesek.

Íme tíz olyan garázs, ház, udvar, amik nem csak jól néznek ki, de szerves részüket képezik a villanyautók és a hozzájuk tartozó töltők is. Némelyikük talán még csak látványterv, de hamarosan sok ilyen ingatlan lesz a világ nagyvárosainak rózsadombjain.

10. a diszkrét fali csatlakozós

Gyönyörű sziklás, zöld udvar, amelynek ékszere egy Jaguar I-Pace. A beálló oldalán egy igényesen kialakított Type2 csatlakozó. A tulaj valószínűleg elégedetten csattintja fel a kis fekete fedelet minden alkalommal, amikor úgy dönt, ideje egy kis áramot vételeznie a vadmacskának.

9. ELMŰ oszlop egy luxusvilla előtt.

Egy kétszintes modern luxusvilla is eladhatóbb, ha a  látványterven egy elektromos kisautó szerepel. Bár nem biztos, hogy a ház kategóriájához ez a töltő és autó illik a legjobban, de persze azonnal elfogadnám ha hozzám vágnák. Igen, a házat is.

8. A társasházi villanyparadicsom

Minden villanyautós panellakó egy ilyen rozsdamentes hasábról álmodik, ahova nyugodtan rádughatja éjszakára a Zoét, hogy aztán reggel teli akkumulátorral indulhasson olyan belvárosokba, ahonnan már rég ki vannak tiltva a hagyományos autók. Talán elég lenne fele ilyen hosszú vezeték is a tökéletes látványhoz, de nekem így is tetszik.

7. Újabb faház egy Renault mögött

Nincs is annál jobb, mint amikor az udvaron a tökéletesre temperált villanyjárgány vár, friss, ropogós 300 km-es hatótávval. Mindez nem csak álom ennek a gyönyörű építmény tulajdonosának.

6. Fehér falhoz fehér autó

Ahogy az előző néhány esetben is, úgy itt is kicsit érthetetlen, miért kívülre került a kis kör formájú fali töltő a garázs belseje helyett. Talán van felszerelve odabent is. Az viszont egyértelmű, hogy az összkép lenyűgöző. A elektromos Golf itt is indulásra készen, feltöltve várja gazdáját, hogy eljusson vele a végtelenbe és tovább.

5. Egy igazán letisztult garázsbelső

Ez a kép is látványtervnek tűnik, ahol a tervező fejében végre megtalálta a helyét a fali EVSE. Egy ilyen több szintes ház építésekor már illik arra gondolni, hol fog lakni a család kedvence.

4. Álomnyaraló Teslásoknak

Az élet császára nyilván Teslával jár és ha ellátogat a nyaralójához, nem árt, ha ott is várja egy a falhoz színben passzoló dobozka, amire rádughatja kedvencét, hogy a kaland végén több száz kilométer nyugodt utazás ígérete csillogjon a garázs előtti placcon.

3. Egy Tesla nem Tesla

Jómódú Tesla őrültek azonnal lecsapnak az újdonságokra. A korábban bekebelezett X mellé megveszik a kis 3-ast is. A falon természetesen ott virít a kábelköteg, ami alig várja, hogy valamelyik kis ajtócska közelébe kerüljön, ami ennek hatására természetesen magától kinyílik.

2. Már megint a Tesla

Egy ilyen letisztult garázsba a nagy képernyős Model S illik a legjobban. Néhány éve már a piacon van, de egyszerűen nincs még egy villanyautó, ami annyira menő és kívánatos külsővel rendelkezne, mint az S. A kis ezüst színű alien a jobb szélen a második legszebb dolog a képen.

1. A színek tökéletes harmóniája

A BMW i3 önmagában is szemet gyönyörködtető látvány. A kedvencem a fehér szín, főleg ha elektromos autókról van szó. Egy ilyen fehérre festett gerendás kocsibeállóval azonban egyenesen lenyűgöző. Mintha a tető peremének kékes színe is direkt az orron lévő vesék élén végigfutó, kék csíkhoz lenne kitalálva. A háttérben ott lapul a két fali töltő is. Nyilván egy i8 is akad még valahol.

Megkívántad az elektromos autókat? Ha szeretnél mindent megtudni az villanyautózásról? Nézz szét a villanyautosok.hu-n!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Magyar Péter

Villamosmérnökként szakmai csodálattal tekintek minden elektromos járműre, ugyanakkor azt látom, hogy sok az ismerethiányból adódó ellenérzés irántuk. Írásaimmal ezen szeretnék pozitív irányban változtatni!