HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Végre a Tesla Model 3-mal is kompatibilis a CHAdeMO adapter

A Tesla Model 3 megjelenésekor meglepetés volt, hogy az már nem kompatibilis a korábbi modellekhez használható CHAdeMO adapterrel. Bár néhány órára egyszer megjelent a Model 3 kiegészítők sorában az adapter, de gyorsan el is távolították onnan. Most azonban újra rendelhető, mivel a Model 3 legfrissebb szoftvere már kompatibilissá teszi az autót ezzel a 450 dolláros átalakítóval.

Kérdés persze, hogy mekkora ennek a jelentősége a 140-150 kW-os, sűrűn Supercharger hálózat mellett. Az adapter ugyanis maximum 45-50 kW-os teljesítményt képes átengedni, így csak ott éri meg használni, ahol nincs a közelben Tesla Supercharger. Aki Model S-hez vagy X-hez korábban már vett átalakítót, az ugyanúgy használhatja azt a Model 3-on is. Az adapter így minden észak-amerikai Teslával, tehát a 2019.24.1-es vagy újabb firmware-rel most már a Model 3-mal is használható.

A CHAdeMO adapter az Európában megvásárolható Model 3-hoz nem érhető el, de nem is fontos, hiszen az ide szánt Model 3-ak CCS csatlakozóval rendelkeznek, így nem kell külön átalakító az idegen hálózatok töltőin való töltéshez.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?