Hamarosan minden ELMÜ-ÉMÁSZ töltőnél fizetni kell

Május végén megírtuk, hogy elindult a fizetős rendszer tesztüzeme 5 budapesti ELMÜ-ÉMÁSZ 22 kW AC töltőoszlopon, 10 Ft/kWh töltési díj mellett. A tavaszi sajtóközlemény, így a mi cikkünk is 1 hónapos teszt időszakról számolt be, amely letelte után az összes töltőt bekapcsolják a fizetési rendszerbe, 99 Ft/kWh tervezett árral.

Az 1 hónap már közel két hete eltelt, de egyelőre nem történt változás és nem jelent meg újabb sajtóközlemény sem a témában, ezért rákérdeztünk a szolgáltatónál a várható változásokra, amire készségesen válaszoltak is: a következő hetekben fokozatosan állítják át a töltőoszlopokat a fizetős rendszerre, jelenlegi terveik szerint az átállás 2019. augusztus 1-ig mindegyik töltőoszlopon megtörténik, azaz akkortól már a szolgáltató összes töltőoszlopán 99 Ft/kWh töltési díjat kell majd fizetnünk.

A tesztüzemben részt vevő töltőoszlopok, ahol már jelenleg is 10 Ft/kWh a töltési díj:

  • 1054 Budapest, Akadémia u. 1.
  • 1146 Budapest, Állatkerti körút 1.
  • 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 15.
  • 1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.
  • 1132 Budapest, Tisza utca 1.

A töltés indításához az ELMÜ-ÉMÁSZ e-Charge+ alkalmazását kell használni, fizetni az alkalmazásban megadott bankkártyával lehetséges. Az alkalmazás használatát az alábbi videó mutatja be.

Elektromos autót használsz?