HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Hamarosan minden ELMÜ-ÉMÁSZ töltőnél fizetni kell

Május végén megírtuk, hogy elindult a fizetős rendszer tesztüzeme 5 budapesti ELMÜ-ÉMÁSZ 22 kW AC töltőoszlopon, 10 Ft/kWh töltési díj mellett. A tavaszi sajtóközlemény, így a mi cikkünk is 1 hónapos teszt időszakról számolt be, amely letelte után az összes töltőt bekapcsolják a fizetési rendszerbe, 99 Ft/kWh tervezett árral.

Az 1 hónap már közel két hete eltelt, de egyelőre nem történt változás és nem jelent meg újabb sajtóközlemény sem a témában, ezért rákérdeztünk a szolgáltatónál a várható változásokra, amire készségesen válaszoltak is: a következő hetekben fokozatosan állítják át a töltőoszlopokat a fizetős rendszerre, jelenlegi terveik szerint az átállás 2019. augusztus 1-ig mindegyik töltőoszlopon megtörténik, azaz akkortól már a szolgáltató összes töltőoszlopán 99 Ft/kWh töltési díjat kell majd fizetnünk.

A tesztüzemben részt vevő töltőoszlopok, ahol már jelenleg is 10 Ft/kWh a töltési díj:

  • 1054 Budapest, Akadémia u. 1.
  • 1146 Budapest, Állatkerti körút 1.
  • 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 15.
  • 1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.
  • 1132 Budapest, Tisza utca 1.

A töltés indításához az ELMÜ-ÉMÁSZ e-Charge+ alkalmazását kell használni, fizetni az alkalmazásban megadott bankkártyával lehetséges. Az alkalmazás használatát az alábbi videó mutatja be.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.