Villámtöltőt telepített Szombathelyen az Optimum Way

Kedd délután beüzemelték, mától pedig használható Szombathely második, üzemelő 50 kW-os villámtöltője. A Szombathely Center parkolójában (9700 Szombathely, Viktória u. 12.) található Enel X JuicePump maximum 50 kW teljesítménnyel CHAdeMO illetve CCS csatlakozón képes az autókat kiszolgálni egyenárammal. Váltakozó áramon a maximális teljesítmény 43 kW, ami fixen bekötött Type2 csatlakozós kábelen keresztül érhető el. Az egyenáramú csatlakozók közül egyszerre csak az egyik mehet, de a váltakozó áramú csatlakozó azzal párhuzamosan is használható, így egyszerre két autó is tölthető az oszlopról.

(fotók: Thuma Gábor)

A villámtöltőt a magasabb rendelkezésre állás és a több párhuzamos töltés érdekében két darab kétcsatlakozós AC töltővel is kiegészítették. A mindkét oldalon külön-külön is 22 kW leadására képes JuicePole-ok az autós saját Type2 csatlakozós kábelével használhatók. Az új töltősziget így egyszerre akár hat autónak is képes töltést biztosítani. A töltők éjjel-nappal elérhetők és a tesztidőszakban ingyenesek, de a töltés indításához a BookMyCharging applikációra van szükség. A töltők a Lukoil benzinkutakon megszokott módon negyedórás egységekben előre foglalhatók, illetve jelenlegi és tervezett foglaltságuk már a megérkezés előtt ellenőrizhető. Nagyon fontos, hogy a töltést az applikációban még a kábel csatlakoztatása előtt el kell indítani! (Részletes leírás a töltés menetéről.)

EZT OLVASTAD MÁR?  Elektromos autó töltőt telepített a Spar Sopronban

Az Optimum Waynek nem a szombathelyi az első töltője. A cég idén már telepített egy a most átadotthoz hasonló töltőszigetet Baján, és ahogy azt korábban a cég vezetőjétől megtudtuk, az Optimum Way terveiben saját és partnerei beruházásban 60 villámtöltő telepítése szerepel.

Elektromos autót használsz?