Két újabb villanyautót jelentett be a Toyota

A közepes méretű Proace Electric, illetve Proace Verso Electric után két újabb tisztán elektromos haszongépjárművel bővül a Toyota Professional kínálata: a villanyos Proace City, valamint annak utasszállító változata, a Proace City Verso Electric 2021 őszén jelenik meg az európai kereskedésekben. Részletes specifikációkat még nem tett közzé a japán autógyártó, de a lényegesebb adatokat már tudjuk, és nem is okoznak meglepetést, hiszen továbbra is a PSA technológiája van terítéken. A villanymotor teljesítménye 136 lóerő (260 Nm nyomatékkal), a váltóáramú töltéshez pedig 7,4 kW-os egyfázisú fedélzeti töltő jár alapfelszereltségként, ami opcionálisan 11 kW-os három fázisra bővíthető.

A PSA és a Toyota eddig bemutatott elektromos haszongépjárművei 50, illetve 75 kWh-s akkucsomaggal választhatók, de a gyártó ezúttal csak a kisebbet említi, valószínűleg a Proace City dimenziói nem teszik lehetővé a nagyobb aksi beépítését jelentős helyvesztés nélkül. A járművek Compact és Long karosszéria-hosszúságokban lesznek elérhetőek, további adatokat a jövő évre ígér a vállalat.

EZT OLVASTAD MÁR?  Túl a vételáron: drámai megtakarítás érhető el villanyautóval

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.