Felhagy a versenyzéssel a Volkswagen

Az elektromos versenysport rajongói számára nem tartogatott jó híreket ez a hét: az Audi és a BMW is bejelentette kivonulását a Formula E-ből, most pedig a Volkswagen is úgy döntött, beszünteti minden autósport-tevékenységét. A wolfsburgi márka már 2019-ben leállított minden olyan fejlesztést, ami belsőégésű motoros versenyautókra irányult, de a mostani bejelentés már az elektromos meghajtással sem kivételez.

A VW vállalati átszervezésre hivatkozik, melynek célja egy fenntartható, elektromobilitásban világelső cég létrehozása. A Volkswagen Motorsport GmbH teljes egészében a Volkswagen AG részévé válik, ahol az ID.R projekten dolgozó alkalmazottak a gyártó ID. szériájának sorozatgyártott modelljein kamatoztathatják megszerzett tudásukat. A VW azt ígéri, hogy senki nem veszíti el munkahelyét, mind a 169 dolgozó ajánlatot kap a folytatásra.

Az ID.R óriási sikert hozott a Volkswagennek, és az egész világgal megismertette a MEB padlólemezes ID. családnevet. Rekordot döntött többek között a Pikes Peak International Hill Climb hegyi felfutón, a Nürburgringen, és a kínai Tiamen szerpentinjein. A gyártó nemrég elárulta, hogy készül a 680 lóerős versenyautó következő generációja, de így ezt valószínűleg már nem láthatjuk akcióban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.