E-töltő társasháza garázsában? Könnyebben elérhető, mint gondolná!

Napjainkban már jóval egyszerűbben megvalósítható, hogy társasházunkban, irodánk garázsában vagy akár üzletünk parkolójában saját e-töltő várja az elektromos autósokat. Az E.ON az egyéni igények felmérése után a megrendelőkkel egyeztetve tervezi meg az elektromos töltők telepítését és üzembehelyezését. Az egyéni elszámolás miatt sem kell aggódni – a társasházakban külön kártyás megoldással lehet nyomon követni az egyéni töltéseket.
Advertisement

 

Pár kattintással lehet az E.ON honlapján ajánlatot kérni e-töltő telepítésre, ezt követően az energiacég munkatársai helyszíni felmérést végeznek és személyre szabott, egyéni igényekhez alkalmazkodó megoldást kínálnak. Legyen szó kültéri, beltéri, oszlopos vagy fali töltőberendezésről, a szakemberek a helyszíni adottságokat és a megrendelői igényeket figyelembevéve terveznek. A telepítéstől az üzembehelyezésen át, valamint igény szerint azt követően az üzemeltetésig és karbantartásig minden munkafázist az E.ON szakértői bonyolítanak, és rendelkezésre állnak akkor is, ha bővíteni kell a későbbiekben a töltők számát. Ez utóbbi természetesen minden esetben az elektromos hálózat teljesítményének függvénye. Az igény szerint kulcsrakész e-töltők szakszerű üzembehelyezését követően az e-töltést így már nem kell vásárláshoz vagy más ügyintézéshez kötni, hanem otthon, a nap bármelyik időszakában kényelmesen tehetik meg az elektromos autóval rendelkező lakók.

Környezettudatos, többlakásos házaknál, ahol a lakók számára fenntartott (nyilvánosság számára nem hozzáférhető) parkolóhelyek vannak, a RFID kártyás rendszer kialakításával egyéni töltésnek megfelelően rendezhetik a számlát az elektromos autóval rendelkező lakók. A rendszer segítségével pontosan nyomon követhető ki, hányszor és meddig használta az e-töltőt, és ez alapján mennyit kell érte fizetnie.
Saját e-töltőt nem csak társasházak, hanem vállalkozások is igényelhetnek az E.ON-tól, így az e-flottát használó munkavállalók munkaidő alatt is gondtalanul tölthetik autóikat, miközben egy újabb lépést tesznek egy jobb, zöldebb és élhetőbb jövő felé.
Az üzletek parkolóiban elhelyezett e-töltők új ügyfélkört is hozhatnak a vállalkozások számára, de igényelhetnek töltőállomásokat irodaházak, éttermek is, akiknek a nyilvános parkolóiban a töltőik üzemeltetését, azokon elektromobilitás szolgáltatás nyújtását is vállalja az E.ON.

További információ: eon.hu/etolto