Robbanás történt a CATL akkumulátorgyárában

Egy személy meghalt, hat súlyosan megsebesült Kínában január 7-én abban a balesetben, amely a CATL akkumulátorgyártó vállalat egyik üzemében történt,  Ningxiang városában, Hunan déli részén – írja az insideevs.com a Reuters híre alapján.

Helyi értesülések szerint a robbanás az akkumulátor-újrahasznosító gyáregység régi üzemében történt, amelynek éves katód kapacitása 15.000 tonna. A cég rendelkezik egy újabb, nagyobb akkumulátor-újrahasznosító gyáregységgel is.

A sajnálatos baleset a jelenlegi információk szerint nem befolyásolja a CATL akkumulátor-gyártási kapacitását, a termelés folyamatos.

EZT OLVASTAD MÁR?  Eltűnnek a vezetékek a GM villanyautóinak akkumulátorából

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2019-ben csatlakoztam szerzőként a villanyautosok.hu csapatához, de már 2017-től aktív villanyautós vagyok. A környezetvédelmet fontosnak tartó családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszem helyben megtermelni. Az áramot természetesen a háztetőn lévő napelemekkel, a zöldséget és gyümölcsöt pedig a kertben. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.