Robbanás történt a CATL akkumulátorgyárában

Egy személy meghalt, hat súlyosan megsebesült Kínában január 7-én abban a balesetben, amely a CATL akkumulátorgyártó vállalat egyik üzemében történt,  Ningxiang városában, Hunan déli részén – írja az insideevs.com a Reuters híre alapján.

Helyi értesülések szerint a robbanás az akkumulátor-újrahasznosító gyáregység régi üzemében történt, amelynek éves katód kapacitása 15.000 tonna. A cég rendelkezik egy újabb, nagyobb akkumulátor-újrahasznosító gyáregységgel is.

A sajnálatos baleset a jelenlegi információk szerint nem befolyásolja a CATL akkumulátor-gyártási kapacitását, a termelés folyamatos.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.