Magyarországon a legkisebb akkumulátoros VW ID.3

Sokáig körülbelül 14,2 millió forintot kellett fizetnie annak, aki idehaza a lehető legolcsóbban szeretett volna hozzájutni a Volkswagen legelső MEB padlólemezes villanyautójához. Ezért az összegért cserébe 150 kW-os teljesítményt, és nettó 58 kWh akkumulátort kínált a Pro P. Life kiadás. Most azonban Magyarországra is megérkezett a Volkswagen ID.3 legkisebb akkumulátorral szerelt változata, így lényegesen több pénz maradhat a vásárlók zsebében, ha beérik a kisebb akkukapacitással, és az alacsonyabb teljesítménnyel. Az ID.3 Pure Performance City-t 110 kW hajtja, és nettó 45 kWh energia tárolását engedi az aksija, amely AC hálózaton legfeljebb 7,2, DC-n 100 kW-tal tölthető. Induló ára 11.479.530 forint, a hőszivattyúért 486.410 forintos felárat kér a gyártó.

A kínálatban megjelent egy másik típus is, a Pure Performance Style, ami 13.977.620 forintnál kezdődik. Az akku mérete, töltési teljesítménye, és a villanymotor ereje azonos a City jellemzőivel, ám az alapfelszereltségének listája jóval hosszabb. Az alapmodellek hatótávolsága körülbelül 350 km a WLTP szerint.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elon megint szórakozik velünk

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.