Áprilisi tréfa a Voltswagen márkanév

Tegnap mi is beszámoltunk a Volkswagen „véletlenül” egy hónappal a tervezettnél korábban kiszivárgott, majd gyorsan törölt sajtóközleményről, melyet a Web Archive is megőrzött. A közlemény szerint a német cég az Egyesült Államokban Voltswagen néven dobja piacra tisztán elektromos modelljeit.

Az ID.4 amerikai bevezetését támogató reklámkampány remekül működött, a sajtó messzire repítette a hírt és viszonylag kevesen gyanakodtak áprilisi tréfára. Pedig nekik volt igazuk. A Washington Post Mark Gillies, a Volkswagen szóvivője által kedden este e-mailben küldött nyilatkozata alapján közölte, hogy a cég nem tervezi új amerikai leányvállalat létrehozását Voltswagen néven.

 

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.