Éjjel buszokat, nappal villanyautókat tölt az Allego új töltőállomása

Új töltőállomást nyitott az Allego Németországban, München mellett, Otto-Lilienthal-Ring 22 cím alatt az A94-es autópálya lehajtójánál, itt található ugyanis az Ettenhuber GmbH. privát busztársaság központja, amely 2018 decemberének végén rendelt három tisztán elektromos Solaris buszt a több mint 100 járművet számláló flottájába.

A 150 kW-os teljesítményű töltőállomás érdekessége, hogy habár kifejezetten az idén év végén szolgálatba álló villanybuszok számára készült, a kizárólag CCS standardot támogató töltőpontokat reggel 8 és este 6 óra között bárki használhatja, a buszok ugyanis csak éjszaka fogják magukba szívni az elektromosságot. Így nem csupán a busztársaság profitálhat a holland töltőszakértő berendezéseiből, hanem a helyi, és az átutazó villanyautósok is, nagyban növelve a töltők kihasználtságát.

Forrás: Allego

Az állomáson egyszerre három elektromos autó tud töltődni, a számlázás pedig a felvett kilowattórák alapján történik. Azok az autók, melyek képesek a 150 kW-os villámtöltésre, negyed óra alatt akár 200 kilométerre elegendő energiát is magukhoz tudnak venni a három töltőoszlop valamelyikéről.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.