Főoldal » zöld rendszám » Zöld rendszámmal Siklóson is ingyenes a parkolás

Zöld rendszámmal Siklóson is ingyenes a parkolás

Bár a Nemzeti Jogszabálytárban nem érhető el egységes szerkezetbe foglalva a Siklósi önkormányzat módosított parkolási rendelete, a korábban érvényes változat és a 2019. januárjában elfogadott módosítás összevezetéséből kiderül, hogy bizony a Baranya megyei településen sem kell már parkolási díjat fizessenek a zöld rendszámos autók. A 2. paragrafus 13. pontja definiálja a megfelelő rendeletekre utalva definiálja a környezetkímélő gépkocsi fogalmát, majd a díjfizetés alól felmentést élvező kört leíró 8. paragrafus 2. bekezdését az alábbi k) ponttal egészíti ki:

a zöld alapszínnel ellátott forgalmi rendszámmal rendelkező – a 2. § 13. pontjában meghatározott – környezetkímélő gépkocsi.

Így már több mint 40 településen élvezhetik a parkolás egyszerűségét azok, akik tisztább, kevésbé szennyező járművet választottak közlekedési eszközüknek.

Ezeken a településeken lehet zöld rendszámmal ingyen parkolni.
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.