100%-ban tiszta árammal tölthetünk a MOL Plugee töltőin

Immár 100%-ban megújuló forrásból származó elektromosságot tölthetnek akkumulátorokba azok a villanyautósok, akik a MOL Plugee 81 állomásból álló magyarországi töltőhálózatának bármelyikén csatlakoztatják az oszlopra az autójukat. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által tanúsított zöld energiát a MOL szél- és vízerőművekben előállított energiából biztosítja, így az elektromos autóval közlekedők az itteni töltéseik során sem CO2-kibocsátásért, sem radioaktív hulladék keletkezésért nem felelősek.

Egy átlagos töltés során a MOL 14 kg szén-dioxid kibocsátását kerüli el a tiszta áram használatával. A kezdeményezés igazodik a vállalat azon célkitűzéséhez, hogy 2030-ig 30 százalékkal csökkentse a csoportszintű szén-dioxid kibocsátását, és 2050-ig elérje a karbonsemlegességet.

Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport Alternative Fuels területének vezetője úgy fogalmazott:

„A megújuló energiaforrásból származó villamos energia biztosításával újabb lehetőséget kínálunk az autósok számára, hogy csökkentsék karbonlábnyomukat. A zöldáram használatával ugyanis egy átlagos elektromos autó éves szinten jelentős, akár 2 tonna szén-dioxid-kibocsátás megtakarítást is elérhet. A mostantól zöld energia bázisú elektromos autós szolgáltatásunk a világviszonylatban emelkedő villamos energia árak ellenére sem kerül többe a megszokotthoz képest.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.