Csütörtökön új elektromos Kiáról rántják le a leplet

November 11-én csütörtökön, magyar idő szerint reggel 9 órakor rántja le a leplet vadonatúj tisztán elektromos meghajtású személygépjárművéről a Kia egy online közvetített rendezvény keretein belül. Nagy leleplezésre számíthatunk, átvitt, és szó szerinti értelemben is, hiszen egy újabb, eleve elektromosnak tervezett villanyautóról van szó, amely a Hyundai Csoport E-GMT padlólemezét használja a maga számtalan előnyével, így belsőégésű motoros változat sem készül belőle. Másrészt pedig nemcsak az autó jelentősége, de maga az autó is nagy lesz, az EV1-től EV9-ig tartó modellsorozat legnagyobb tagjaként kerül a piacra.

Hogy pontosan mekkora lesz az EV9, és hány utas számára tartogat ülőhelyet, azt egyelőre nem tudni, de a világsajtó egy, az Amerikai Egyesült Államokban forgalmazott nyolcszemélyes Telluride SUV-hez hasonló méretű és formájú szabadidőautót vár a leleplezéstől. Egyelőre azonban csak koncepcióként láthatjuk az EV9-et, azaz a sorozatgyártott verzió nem biztos, hogy teljesen ilyen lesz.

Kia Telluride

A bemutatóra a Kia Sustainability Movement rendezvényen kerül sor, így várhatóan az autón kívül a dél-koreai vállalat elektromobilitási stratégiájáról és fenntarthatósági kezdeményezéseiről is hallani fogunk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.