Megszabadul a belsőégésű motoros céges autóktól az SAP

2025-től kezdődően kizárólag nulla károsanyag-kibocsátású személygépjárművet választhatnak céges autóként az SAP SE munkatársai – jelentette be a német informatikai vállalat. A kezdeményezés mintegy 27.000 autó cseréjét jelenti, amelyek az SAP saját karbonkibocsátásának oroszlánrészét adják – elektromos autókkal 2030-ig, amikorra a járműparkból az élettartamuknak megfelelően teljesen eltűnnek a belsőégésű motoros autók, globálisan 500.000 tonna szén-dioxid kibocsátását előzi meg a vállalat.

Forrás: SAP

Az SAP flottájában már 2010 óta jelen vannak az elektromos autók, jelenleg közel 20% az arányuk a teljes autóparkon belül. A flotta zöldítése már Magyarországon is megkezdődött, az SAP Hungary nemrég vezetett be új cégautószabályzatot, mely szerint az aktuális piaci árak alapján meghatározott gépkocsivásárlás értékhatárait úgy alakították ki, hogy kategórián belül lehetővé tegyék az azonos komfortfokozatú autó kiválasztását bármelyik meghajtási mód esetén. Így elérhetővé válnak a belsőégésű motoroknál drágább hibrid, plug-in hibrid, és tisztán elektromos üzemű autók is az adott kategórián belül. A vállalat továbbá rendszeresen bővíti saját töltőinfrastruktúráját, hogy megfeleljen a növekvő igényeknek. Az SAP új célkitűzése a magyarországi leányvállalat esetében közel 650 autót érint.

„Az éghajlatváltozás az egyik legsürgetőbb kihívás világszerte, mi pedig a saját és az ügyfeleink működését is igyekszünk a környezetvédelem érdekében megreformálni. Autóflottánk fontos tényező ebben, aminek zöldítését a kollégák is előszeretettel támogatják. A magyarországi irodában az idei gépkocsirendeléseknél már teljesen eltűntek a dízel autók, 14 százalékot képviseltek a villanyautók, 25 százalékot a plug-in hibridek, és 40 százalékot a sima hibridek. Ezen az úton fogunk továbbmenni annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk a legfrissebb globális vállalásunkat. Emellett szeretnénk támogatni ügyfeleinket is a hatékony és környezettudatos működésben, ennek érdekében pedig folyamatosan bővítjük a fenntarthatósággal foglalkozó portfóliónkat” –  mondta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

Forrás: SAP

Előremutató cégautószabályzata miatt az SAP Hungary egyike volt azon cégeknek, amelyekkel a hazai céges autók elektromosításával foglalkozó cikkünkben vizsgáltunk. Ha kíváncsi vagy, mi motiválja a Magyarországon működő vállalatokat abban, hogy elektromosra cseréljék szennyező járműveiket, és mennyire éri meg ez a váltás, olvasd el az erről szóló cikkünket.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.