auto
2024. 02. 26. hétfő

Fotókon a következő tisztán elektromos BYD

Yuan Up néven érkezik a kínai autópiacra hamarosan a BYD legújabb tisztán elektromos modellje, melyről az autógyártó óriás most néhány hivatalos fotót is közzétett.

Az újdonság a vállalat e-Platform 3.0 padlólemezén kerül gyártásba, és méreteit tekintve az idehaza is megvásárolható Dolphinnal esik egy kategóriába, noha annál egy kicsivel nagyobb autóról van szó. 4310 mm-es hosszával, 1830 mm-es szélességével, és 1675 mm-es magasságával mindhárom dimenzióban túlnő testvérén a Yuan Up, 2620 mm-es tengelytávolsága viszont rövidebb 8 centivel.

A hatóságoknak benyújtott dokumentációkból kiderült, hogy a kompakt szabadidőautót Kínában két motorkonfigurációval fogja kínálni a BYD, egyik 70 kW-os, másik 130 kW teljesítményű. Akkukapacitástól függően, mely lehet 32, illetve 45 kWh, 301 és 401 km körül alakul a jármű hatótávolsága a kínai CLTC szabvány szerint.

Az első példányok már megérkeztek a kereskedésekbe, és a tervek szerint az értékesítés márciusban el is indul. Kínai lapok értesülései szerint legolcsóbban 100 ezer jüanért, átszámítva mindössze körülbelül 5 millió forintért lehet majd hazavinni az autót. Európai értékesítést egyelőre nem jelentett be a vállalat.

Hogy milyen modelleket kínál a BYD hazánkban, arról az alább linkelt korábbi cikkeinkben írtunk.

Megvannak a BYD magyar árai

Ütős áron érkezett Magyarországra a BYD Seal U

 

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.