auto
2024. 02. 24. szombat

Győr már készül a 10 milliós elektromos Volkswagenre

Az MEBeco a Volkswagen Csoport új, 25 ezer eurós elektromos kisautó-családjának motorja lesz, és azt már egy ideje tudni lehet, hogy Győrben gyártják majd.

Most már zajlanak az előkészületek is.

Felkészülnek

Az Audi Hungária sajtóközleményben tudatta, hogy a győri gyár megkezdte a felkészülést a 2025 végén bemutatkozó új, olcsó elektromos kisautók motorjainak gyártására.

Cáfolja a Volkswagen, hogy késne a kisautójuk

A Volkswagen ID.2/ID.2 X, valamint a típus Cupra és Škoda testvérei 260 főnek adnak majd munkát a magyar gyárban. Mint írják:

a gyártósorok virtuális tervezése folyamatban van, emellett a váltókomponensek jövőbeli gyártásához megérkeztek az első gyártóberendezések.

Fotó: Audi Hungária

Az MEBeco kapcsán elmondták, hogy a villanymotor rotorja és a teljesítményelektronika is Győrben készül majd, ami új kompetenciák megjelenését jelenti a magyar gyárban.

Győrben megkezdődött a legújabb Audi és Porsche villanymotorjának gyártása

A vállalat néhány hónappal ezelőtt kezdte meg az új PPE platform motorjainak gyártását – ezt fogják használni az új Audi Q6 e-tron és Porsche Macan EV modellek.

Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyáraként 2023-ban összesen 1.660.425 motort, köztük 114.058 darab elektromos hajtást gyártott.

Bemutatkozott az új Porsche Macan

 

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.