Végre a Mazda is lép az elektromobilitás irányába

A Mazda a korábban halogatta az elektromos autók fejlesztésének megkezdését, inkább az üzemanyagcellás megoldásokra tette le a voksát, de az utóbbi időben már hallhattunk egy fordulatról. Az Egyesült Államokban a Toyotával közös fejlesztéseket terveztek, 2016-ban pedig azt is közölték, hogy 2019-ben megjelenik az első elektromos autójuk.

2019-ben már biztosan nem, de Akira Marumoto, a Mazda vezérigazgatója nyár elején megerősítette, hogy 2020-ban tervezik bemutatni az első elektromos autójukat. Elképzelhető, hogy erről sikerült fényképeket készíteni Norvégiában Jonathan Rodriguez nevű Electrek olvasónak. A fotókon egy CX-5-szerű álcázott autó látható, amely a fotók készítője szerint hangtalanul közlekedett és kipufogót sem látott az autón.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.