Villanyautós újdonságokkal készül a Hyundai a Frankfurti Autószalonra

Egy hónapon belül megnyitja kapuit a 68. Frankfurti Autószalon (IAA), amelyre természetesen a Hyundai is izgalmas újdonságokkal készül, ahogy arról sajtóközleményben is beszámoltak. Számunkra természetesen a villanyautók a legérdekesebbek, melyekből úgy tűnik nem lesz hiány.

A Hyundai bemutat majd egy elektromos prototípust, amellyel a jövő tisztán elektromos autóinak tervezési irányelveit szeretnék felvázolni. Az autósportban is egyre inkább elkerülhetetlen a hagyományos motorok elektromosra cserélése, hiszen a villanymotor alacsony tömege és kiemelkedő dinamizmusa egyre inkább felülkerekedik az akkumulátor extra tömegének hátrányán. A Hyundai is haladni kíván a kor elvárásaival, így a Hyundai Motorsport bemutatja majd az első elektromos versenyautóját Frankfurtban. Egy korábbi sajtóközlemény szerint az elektromos versenyautót a Hyundai Motorsport székhelyén, Alzenau-ban (Németország) tervezték és építettek, azonban tavasszal mi is beszámoltunk a Hyundai-Rimac együttműködés megkezdéséről, talán a most megjelenő versenyautóban már a horvát startup keze is benne lehet?

A Hyundai Motorsport elektromos versenyautó fejlesztésébe kezdett, melyet szeptember 10-én a Frankfurti Autószalon első napján lepleznek le.

A Hyundai szerint a holnap autói személyre szabott lakóterekké alakulnak át egyszerű közlekedési eszközből. Ennek megfelelően egyre lényegesebb lesz az elektromos autók által biztosított felhasználói élmény. A Hyundai ezeket az igényeket személyre szabható, egyedi belső kialakítással szeretné támogatni, melyet a STYLE SET FREE kifejezéssel kommunikálnak, ami szabadon kiválasztható stíluselemeket jelent. A Hyundai úgy gondolja, hogy a jövőbeni járművek nagyobb szabadságot adnak majd a vásárlóknak az autójuk megtervezéséhez, hasonlóan ahhoz, ahogy az emberek otthonukat úgy tervezik meg, hogy minél jobban tükrözzék életmódjukat. A társaság tervei szerint az autók belső terének nem csak vásárláskor, hanem a teljes életciklusuk során jobban testreszabhatónak kell lenni.

A STYLE SET FREE koncepció első lépéseit a Hyundai már ez év elején bemutatta a Las Vegas-i CES-en és a milánói Design Week-en. Frankfurtban a STYLE SET FREE megközelítést integráló teljesen elektromos koncepcióautóval szeretnék ismertetni az elektromobilitással kapcsolatos jövőképük következő szakaszát.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.