Villanyautós újdonságokkal készül a Hyundai a Frankfurti Autószalonra

Egy hónapon belül megnyitja kapuit a 68. Frankfurti Autószalon (IAA), amelyre természetesen a Hyundai is izgalmas újdonságokkal készül, ahogy arról sajtóközleményben is beszámoltak. Számunkra természetesen a villanyautók a legérdekesebbek, melyekből úgy tűnik nem lesz hiány.

A Hyundai bemutat majd egy elektromos prototípust, amellyel a jövő tisztán elektromos autóinak tervezési irányelveit szeretnék felvázolni. Az autósportban is egyre inkább elkerülhetetlen a hagyományos motorok elektromosra cserélése, hiszen a villanymotor alacsony tömege és kiemelkedő dinamizmusa egyre inkább felülkerekedik az akkumulátor extra tömegének hátrányán. A Hyundai is haladni kíván a kor elvárásaival, így a Hyundai Motorsport bemutatja majd az első elektromos versenyautóját Frankfurtban. Egy korábbi sajtóközlemény szerint az elektromos versenyautót a Hyundai Motorsport székhelyén, Alzenau-ban (Németország) tervezték és építettek, azonban tavasszal mi is beszámoltunk a Hyundai-Rimac együttműködés megkezdéséről, talán a most megjelenő versenyautóban már a horvát startup keze is benne lehet?

A Hyundai Motorsport elektromos versenyautó fejlesztésébe kezdett, melyet szeptember 10-én a Frankfurti Autószalon első napján lepleznek le.

A Hyundai szerint a holnap autói személyre szabott lakóterekké alakulnak át egyszerű közlekedési eszközből. Ennek megfelelően egyre lényegesebb lesz az elektromos autók által biztosított felhasználói élmény. A Hyundai ezeket az igényeket személyre szabható, egyedi belső kialakítással szeretné támogatni, melyet a STYLE SET FREE kifejezéssel kommunikálnak, ami szabadon kiválasztható stíluselemeket jelent. A Hyundai úgy gondolja, hogy a jövőbeni járművek nagyobb szabadságot adnak majd a vásárlóknak az autójuk megtervezéséhez, hasonlóan ahhoz, ahogy az emberek otthonukat úgy tervezik meg, hogy minél jobban tükrözzék életmódjukat. A társaság tervei szerint az autók belső terének nem csak vásárláskor, hanem a teljes életciklusuk során jobban testreszabhatónak kell lenni.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elkészült a legelső Tesla Model S Shooting Brake

A STYLE SET FREE koncepció első lépéseit a Hyundai már ez év elején bemutatta a Las Vegas-i CES-en és a milánói Design Week-en. Frankfurtban a STYLE SET FREE megközelítést integráló teljesen elektromos koncepcióautóval szeretnék ismertetni az elektromobilitással kapcsolatos jövőképük következő szakaszát.

Elektromos autót használsz?