Véletlenül kiderült az elektromos Škoda Citigo svéd ára

A Volkswagen e-UP már évek óta kapható, a felfrissített változatának viszont lesz Škoda és Seat változata is. Számos adatot tudunk már az autóról, de hivatalos árat egyelőre nem. Egy svéd autós portál, a mestmotor.se híre szerint véletlenül kiszivárgott a Škoda Citigo elektromos változatának svédországi ára.

A Škoda Citigo-e tulajdonosai 265 km hatótávval számolhatnak a 36,8 kWh kapacitású akkumulátort teljesen felhasználva, az autót 61 kW teljesítményű villanymotor hajtja. A svéd Škoda honlapján egyelőre nem található meg az autó ára, azonban egy Google keresés után egy szponzorált Škoda link megadta az eredményt. A találat szerint az új Škoda Citigo-e  induló ára 154 700 svéd Korona (kb. 4 700 000 Ft).

Véletlenül kikerült egy Google hirdetésbe Škoda citigo-e svédországi ára

Nagy valószínűséggel ez már a villanyautókra járó támogatás levonása utáni ár, az eredeti ár az oldal számításai szerint 214 700 Korona lehet (kb. 6 500 000 Ft) lehet. A portál megkereste a Škoda svédországi képviseletét és rákérdezett, hogy az ár kiszivárogtatása a marketing kampány része volt-e. Választ ugyan nem kaptak a kérdésre, de a Škoda hirdetése hirtelen megváltozott, és már nem látható benne ár.

Amennyiben a magyarországi induló ár is 6,5 millió Forint körül alakulna, akkor az állami támogatást igénybe véve a kedvező 5 145 000 Forintos áron biztosan nagyon kelendő lenne a városi kisautó.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.