Folytatódik a Tesla Semi aktív közúti tesztelése

Ezúttal nem a Tesla vagy Elon Musk Twitter üzenetéből, hanem a Kaliforniai autópálya rendőrség Facebook bejegyzéséből kaptunk információkat a Tesla kamionjáról. A posztban idézik a nyergesvontató vezetőjének véleményét, amely szerint a jármű a valós életben is hozza, sőt túllépi az elvárásokat, azaz az előzetesen becsült hatótávot. A rakományként szállított betonelemeket nem egy újabb Tesla létesítmény építkezésére szállítják, azokat csupán a tesztelés érdekében cipeli magával a teherautó. A fényképen látható szerelvény össztömege kb. 34 tonna.

Összesen 34 tonna betonelemmel tesztelik Kaliforniában a Tesla Semi nyergesvontatót (Forrás: CHP – Donner Pass – Facebook)
EZT OLVASTAD MÁR?  Túl a nehezén? Ezt tudtuk meg tegnap éjjel Elon Musktól.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.