Dél-Koreában 26500 dollár a Model 3 induló ára

Néhány napja megnyílt a Tesla Model 3 megrendelési lehetősége Dél-Koreában. Az alapár 43 000 dollár, amely magasabb, mint a jármű 38990 dolláros amerikai ára, azonban a helyi állami ösztönzőknek köszönhetően az SR+ változat induló vételára egyes tartományokban csupán 26 500 dollár. A forgalmazás megkezdésének keddi bejelentését követően hatalmas sorban állás alakult ki a Tesla üzletek előtt, annyira sok érdeklődő és potenciális vásárló kíváncsi a Model 3-ra. A Tesla számára hiba lenne nem belépni egy olyan piacra, ahol ilyen jelentős mértékű az állami támogatás. A támogatásokat részben az egyes tartományok nyújtják, ezért fordulhat elő, hogy csak az ország bizonyos régióiban érvényes a kiemelkedően kedvező ár. A nemzeti kormány 9 millió won (kb. 7 400 dollár) támogatást kínál minden elektromos autó vásárlása esetén, ami önmagában is figyelemre méltó, és ehhez adódik hozzá, amennyiben a tartományi kormányok saját ösztönzőket is nyújtanak, amely egyes tartományokban elérheti a 11 millió wont (kb. 9 100 dollár).

A Magyarországon elérhető 1,5 millió Forintos állami támogatás igénybevételéhez sajnos még várnunk kell a magyarországi hivatalos Tesla üzlet megjelenésére, azonban addig is lehetőség van közvetítőn keresztül Teslát rendelni, természetesen akár finanszírozással is.

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.