Júliusban több mint 6000 elektromos Hyundai talált gazdára

A Hyundai új autó értékesítéséből egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a tisztán elektromos és konnektoros hibrid járművek. 2019 júliusában világszerte 6159 tisztán elektromos Hyundait adtak el (4342 Kona Electric és 1817 Ioniq Electric).

A konnektoros hibridek eladása is szépen alakult, az Ioniq PHEV változata új rekordot ért el 1407 példány értékesítésével és a Hyundai Sonata PHEV-ből is eladtak 204 darabot.

A Hyundai Sonata napelemes teteje akár napi 3,5 km-rel növelheti az elektromos hatótávot (forrás: Hyundai)

Az Ioniq PHEV rekord eladásai ellenére tisztán elektromos autóból lényegesen több fogyott, ami arra utal, hogy a Kona 64 kWh akkumulátor kapacitásával sikerült elérni azt a hatótávot, amely mellett a vásárlók már a tiszta elektromos üzemre szavaznak, nincs szükség egy hagyományos erőforrást folyamatosan magunkkal cipelni, annak összes karbantartási problémájával, például rendszeres olajcserékkel szennyezni a környezetet akkor is, ha az autó jórészt elektromos módban közlekedik.

A 6159 tisztán elektromos + 1647 PHEV eladás több mint 2,2%-át teszi ki a Hyundai globális 350 000 darabos autó értékesítésének. A fejlődés üteméről ennél is többet elárul, ha 2018 júliusához viszonyítjuk az idei eladásokat, a tavalyi bázishoz képest ugyanis 88% növekedést ért el a koreai gyártó.

EZT OLVASTAD MÁR?  Felgyorsítja az elektromos átállást a Honda

 

Elektromos autót használsz?