Év végéig kiderül az európai Gigafactory helyszíne

A Tesla kínai Gigafactory 3 üzemében éppencsak elindult a termelés, a fejlődés azonban nem áll meg: Elon Musk azt ígéri, idén év végéig megnevezik, hogy hol épül Európában a Gigafactory 4. Musk korábbi nyilatkozataiból Németország tűnik leginkább esélyesnek, a friss hírekből azonban úgy tűnik még nincs végleges döntés.

Kínában egy év sem kellett a Gigafactory 3 felépítéséhez

A Tesla megerősítette, hogy a döntés utolsó fázisában vannak, így hamarosan hivatalosan és véglegesen eldől, hol épül az új gyár, ahol a Model 3 és Model Y típusok készülnek majd, írja az Electrek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.