Csak az év végéig biztos az Aldi töltők ingyenessége

A Pénzcentrum interjút készített Bernhard Haider-rel, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatójával, amelyben felmerült az Aldi és E.ON villanyautó töltő telepítési együttműködése is. A Pénzcentrum kérdésére Bernhard Haider elmondta, hogy jelenleg 13 üzletnél, köztük Nyíregyházán, Debrecenben, Szolnokon, Székesfehérváron, Veszprémben, Zalaegerszegen és Szombathelyen már működnek a töltőoszlopok, így az ügyvezető szerint Magyarország kelet-nyugati irányban már akkor is átautózható egy elektromos autóval, ha csak az ALDI jelenlegi töltőit használjuk.

Az első töltőoszlop átadása Nyíregyházán 2019 májusában

Az idei év végéig összesen 20 áruháznál lehet majd elektromos autót tölteni, ezt követően 2020 első felére mind a 123 töltőhely elkészül. A töltőpontokat nem kizárólag a vásárlóknak telepítik, ugyanis az Aldi a napokban elektromos autót állított üzembe a saját flottájában is. A fizetős rendszer bevezetéséről a cikkből csupán annyit tudtunk meg, hogy a töltők használata 2019 végéig még biztosan ingyenes marad. Az Aldi áruházak parkolóiba az E.ON 25 kW DC és 22 kW AC töltőket egyaránt telepít, de DC töltő nem érhető el minden helyszínen.

EZT OLVASTAD MÁR?  Miért nem romlik el a Nissan LEAF-ek töltője?

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2019-ben csatlakoztam szerzőként a villanyautosok.hu csapatához, de már 2017-től aktív villanyautós vagyok. A környezetvédelmet fontosnak tartó családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszem helyben megtermelni. Az áramot természetesen a háztetőn lévő napelemekkel, a zöldséget és gyümölcsöt pedig a kertben. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.