Ebből lesz a Honda új villanyautója

Japánban is ráébredhettek arra, hogy a vásárlók jelenlegi preferenciái mellett szabadidő-autót kifizetődőbb nagy számban gyártani, mint városi kisautót, ezért a pici és cuki Honda e után a Honda is elkezd nagyban gondolkozni. A Pekingi Autószalonon bemutatott, rendkívül kreatívan elnevezett Honda SUV e:concept ennek az irányát jelöli ki: ebből készül a vállalat legelső, tömeggyártott villanyautója. A Honda egyelőre csak kínai értékesítésről ír, nem tudjuk, hogy Európában is forgalmazni fogják-e a járművet, de tekintve a szegmens népszerűségét, logikus lépés lenne globális elektromos autóként megvalósítani a koncepciót. A gyártás kezdetének időpontja viszont ismeretlen.

Az autógyártó semmilyen műszaki adatot nem osztott meg a közönséggel, mindössze annyi ismeretes a jármű tudását illetően, hogy egy rendkívül fejlett vezetéstámogató rendszernek lesz birtokában, aminek bemutatókkal színesített tesztelése az év végén kezdődik Kínában. Ennek része lesz a Honda Sensing javított felismeréssel, előrejelzéssel, és döntéshozatallal, valamint a Honda Connect, mely az okostelefon-integrációt, mesterséges intelligencia-asszisztenst, valamint az interneten keresztüli frissítést segíti.

Az autószalonon színpadra gurult a CR-V PHEV is, mely 2021 januári bevezetésekor a Honda első plug-in hibridje lesz Kínában.

EZT OLVASTAD MÁR?  Mini villanyautót mutatott be a Forma-1 versenyautók tervezője

Elektromos autót használsz?