8 óra alatt elkelt az összes ID.4 1st Edition Amerikában

Nyolc óra alatt lefoglalták az amerikai vásárlók a szerdán bemutatott Volkswagen ID.4 tisztán elektromos sportterepjáró 1st Edition limitált szériás változatát – derült ki a vállalat honlapjáról és Twitter-bejegyzéséből. Arról sajnos egyelőre nincsenek hivatalos információink, hogy a német autógyártó hány darabot tervezett az Egyesült Államokba küldeni – az InsideEVs újságírói úgy tudják, mindössze 2000 darabról lehet szó –, de még az európai darabszámok sem tisztázottak (az ID.3-ból 30 000 példányt lehetett 1st Editionként megvásárolni, ezek kiszállítása kezdődött meg szeptember elején).

Mint kiderült, a bemutatót követően összeomlott a Volkswagen amerikai weboldala, amire a gyártó úgy reagált, hogy Twitteren megköszönte a hatalmas érdeklődést az ID.4 iránt, majd két órán belül kijavította a problémát.

Jelenleg a tengerentúlon már csak a jövő év közepén megjelenő ID.4 Pro változatra lehet befizetni a foglalót. Ennek indulóára 4000 dollárral alacsonyabb, de a Statement és Gradient csomagokkal fel lehet tornázni a 1st Edition felszereltségi szintjére, mindössze néhány egyedi vonásról kell lemondaniuk az első kiadást lekéső vásárlóknak. Persze remény még azok számára is van, akik ragaszkodnak a különleges ajánlathoz, hiszen a foglalás véglegesítésére csak jövőre kerülhet sor, addig bárki díjmentesen visszaléphet a vásárlástól, átadva másnak a helyét. A meghajtás mindkét változatban azonos, egy 150 kW-os villanymotor a hátsó kerekeket mozgatja, és teli akkumulátorral egészen 400 kilométeres távolságba (becsült EPA hatótáv) el tudja vinni a nettó 77 kWh-s aksit cipelő autót.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.