Piszok csinos a legújabb elektromos Audi

Alig pár nap telt el a Q4 e-tron világpremierje óta, az Audi máris egy újabb tisztán elektromos modellel készül meglepni a villanyautók iránt érdeklődőket: április 19-én, a Sanghaji Autószalonon egy vadonatúj villanyos e-tronról rántja le a leplet. De nem kell addig várnunk, hogy láthassuk a jövevényt, merthogy a fórumokon már felbukkantak az első képek az autóról, ami nem más, mint az A6 teljesen elektromosan, koncepció formában.

A híresztelések szerint a prémium szedán a Porschével közösen fejlesztett PPE padlólemezre épül – ezzel a szerkezettel egyelőre még nem kínál villanyautót az Audi, sem a stuttgarti sportautó-márka, de a hamarosan bemutatkozó Porsche Macan EV már ezzel gurul ki a gyárból. Az A6 e-tron Concept műszaki adatairól a hétfői premiert követően beszámolunk, remélhetőleg ekkor a gyártás időpontját is elárulja a négykarikás gyártó.

Az elkövetkezendő napokban egyébként érdemes lesz figyelni a Villanyautósok oldalát, hiszen a Sanghaji kiállítás számos elektromos újdonságot ígér. Bemutatják a Mercedes-Benz EQB-t, a Volkswagen ID.6-ot, valamint a Genesis, a Honda, és a Toyota is készül villanyautóval.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.