Főoldal » elektromosautó-töltés » Átadták a Hyundai Csoport első villámtöltő-állomását

Átadták a Hyundai Csoport első villámtöltő-állomását

A 800 V-os akkumulátor-rendszerrel felszerelt új generációs villanyautóinak egyszerű és gyors villámtöltéséhez saját töltőhálózatot épít ki a Hyundai Csoport Dél-Koreában. Összesen 20 állomáson 120 töltőoszlop felállítását tűzte ki célul. Ezen töltőhálózat első állomását adták át szerdán a Hwaseong pihenőben az ország nyugati részén végighúzódó Seohaean Expressway (15-ös számú autópálya) mellett, ahol a Hyundai IONIQ 5, és a Kia EV6 is részt vett a hivatalos ceremónián.

Az első fázisban 12 töltőállomáson 72 töltőberendezés létesül az autópályák melletti pihenőkben, ezt követően pedig 8 állomás és 48 töltőoszlop települ a városközpontokba. A CCS csatlakozós, 350 kW teljesítményű villámtöltőkön az e-GMP padlólemezes villanyautók töltése automatikusan indul a csatlakoztatást követően a Plug&Charge technológia jóvoltából. Az állomásokon intelligens teljesítmény-elosztás működik, azaz minden csatlakoztatott járműnek annyi kilowatt jut, amennyire az akkumulátornak adott pillanatban szüksége van.

Az ügyfelek a www.e-pit.co.kr weboldalon tájékozódhatnak a hálózattal kapcsolatos információkkal kapcsolatban, beleértve a töltőállomások helyszínét, illetve a töltés árát, amely a szolgáltatás kezdeti szakaszában kedvezményes lesz.

Az alábbi videók megértéséhez nem árt némi koreai nyelvtudás, de aki csak közelről szeretné megnézni a villanyautókat, illetve az E-Pit állomást, annak is érdemes átpörgetnie őket.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.