Főoldal » elektromos autó » Új változat jön a Fiat 500-ból

Új változat jön a Fiat 500-ból

Az új, már csak tisztán elektromos meghajtással készülő Fiat 500 jelenleg három karosszéria-változatban kapható. Elsőként a vászontetős kabrió mutatkozott be, ezt követte a keménytetős ferdehátú kialakítás, majd pedig egy extra hátsó ajtót is magára öltött az egyszerűbb beszállás érdekében. A vállalat szóvivője a minap elárulta az Automotive News hírportál újságírójának, hogy hamarosan érkezik a negyedik tagja a családnak, ami egy haszongépjármű-változat lesz. Ez azt jelenti, hogy a hátsó ülések kikerülnek a kocsiból, és az ezzel felszabaduló hely lesz a kisautó csomagtere, amit valamilyen elválasztóval különítenek el az első üléssortól. Hasonló módon, mint ahogyan például a Dacia Springben is látni fogjuk.

Habár csupán alacsony keresletre számít, az új változattal a Fiat az 500-as család várakozáson aluli eladási számait igyekszik felpiszkálni. Nemrég beszámoltunk róla, hogy a villanyautó gyártási kapacitását jelentős mértékben csökkentették, amit hivatalosan akkuhiánnyal indokoltak. Az Automotive News cikke szerint azonban közel sem fogy úgy a városi cirkáló, ahogyan azt eleinte remélték az olaszok: 2020 végéig összesen 15.000 példányt szerettek volna átadni, de – nagyrészt persze a járvány miatt – a Jato Dynamics adatai szerint csupán 6353 darabot regisztráltak belőle tavaly, és februárig is csak 10 ezer közelébe tudott felkúszni a tavaly júliusi indulás óta.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.