Újabb MOL Plugee töltők álltak szolgálatba az M3-as mentén

A múlt heti Villanyóra podcastban személyes tapasztalatok alapján számoltam be róla, hogy míg 2 éve még töltősivatagnak becéztük az M3 autópályát, ma már egy kis akkus villanyautóval is könnyedén közlekedhetünk, legalábbis Miskolc és Budapest között mindenképp.

Ezúttal a Debrecenbe igyekvő villanyautósoknak szolgálhatunk egy remek hírrel: Görbeházánál beüzemelték a MOL Plugee töltőit. Ezeknél a pihenőknél viszonylag nagy kerülővel lehetne átjutni az egyik oldalról a másikra, így különösen fontos, hogy az autópálya mindkét oldalára került egy-egy Efacec QC45 típusú, három szabványos 50 kW DC és 43 kW AC teljesítményre képes villámtöltő.

A MOL Plugee töltője az M3 autópályán Görbeháza térségében

A két töltő egyben a Next-e hálózatnak is tagja, így a magyarországi Next-e projekt is a célegyenesbe fordult. Szintén az M3 autópályán, Kerekharaszt térségében nemrégiben elvégezték az elektromos kábelezéshez szükséges átfúrást az autópálya alatt, jelenleg a kábelek fektetése van folyamatban, így néhány héten belül ezt a két helyszínt is használatba vehetik majd az elektromos autóval közlekedők. Végül a Next-e projektben a két utolsó töltőoszlopot az M0 autópályán Vecsés térségében telepítik majd a közeljövőben.

A MOL Plugee töltők használatához érdemes letölteni az Android és iOS rendszerekre egyaránt elérhető MOL Plugee alkalmazást, mivel az applikációból indított töltés esetén kedvezőbb a töltési díj. Regisztrált felhasználóknak AC töltés esetén 99 Ft/kWh, DC és ultra DC töltésnél pedig 139 Ft/kWh fizetendő. Eseti felhasználóknak az AC töltés 99 Ft/kWh, a DC és ultra DC töltés 149 Ft/kWh. A töltés 31. percéről a szolgáltató a kWh alapú díjon felül 1 Ft/perc díjat is felszámol.

A töltés a benzinkutak nyitvatartási idejében a shopban is kifizethető készpénzzel vagy bankkártyával. A töltési szolgáltatást AC töltésnél 10 kWh, DC és Ultra DC töltésnél 20 illetve 40 kWh egységekben lehet megvásárolni. A 10 kWh-s AC csomag díja 1090 Ft/töltés, a DC és az Ultra DC töltés ára pedig egységesen 3180 Ft/töltés (20 kWh) illetve 6360 Ft/töltés (40 kWh). Az AC töltés esetén így 109 Ft/kWh, a DC és Ultra DC töltésnél pedig 159 Ft/kWh díj adódik.

A Nissan tulajdonosok az alvázszám applikációban történő regisztrációját követően kedvezményes töltési díjra jogosultak, ezen kívül május végéig mindenki, aki igénybe veszi a MOL töltőit, féláron vásárolhat üdítőt, energiaitalt vagy tejeskávét a töltőállomások üzleteiben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.