Főoldal » elektromos autó » Hétszemélyes elektromos Merci SUV közeleg

Hétszemélyes elektromos Merci SUV közeleg

A Mercedes-Benz egyre több kategóriát lefed már elektromos modellekkel. Az EQC sportterepjáró már 2019 óta a piacon van, majd 2020-ban érkezett az EQV kisbusz, melyeket a villanyautosok.hu csapata már tesztelt is. 2021 elején érkezett meg a kínálatba egy kisebb SUV modell, az EQA, majd felgyorsultak az események.

Alig néhány napja mutatkozott be a Mercedes-Benz tisztán elektromos zászlóshajója, az EQS, máris új modell leleplezése közeleg. A Daimler sajtóközleményben adott közre néhány információt és kedvcsináló fotót a 2021-es  Sanghaji Autószalonon holnap leleplezésre kerülő EQB modellről, amely számunkra azért is fontos, mert várhatóan Magyarországon, Kecskeméten is gyártásba kerül

Az EQB az egyre népesebb közepes SUV szegmensbe érkezik. Ezekből a modellekből sokan hiányolják a harmadik üléssort, még ha ebben a méret kategóriában 7 üléses konfigurációban a két leghátsó ülés csak szükségmegoldásnak is tekinthető. A Tesla Model Y mellett a Mercedes-Benz EQB is egy olyan típus lesz, amellyel a 2,5 millió forintos magyar nagycsaládos támogatást is igénybe vehetik  majd a vásárlók. Amikor pedig nincs szükség sok ülésre, akár 1700 literesre is megnövelhető az autó csomagtere.

A bemutatóra április 18-án, azaz holnap délután kerül sor, közép európai idő szerint 15:30-kor. Az esemény a COVID-19 helyzetre tekintettel online is követhető lesz. Az EQB SUV piaci bevezetéséről annyit árultak el, hogy a piaci bevezetés Kínában kezdődik, de még idén megérkezik a modell Európába is. Az Egyesült Államokban azonban csak 2022-től várható a megjelenése.

A német prémium gyártó villanyautó kínálatának bővülése nem áll meg, még idén várható az EQS SUV változata, jövőre pedig az EQE modell szedán és sportterepjáró karosszériával egyaránt megjelenik majd. A valódi terepjárók kedvelőinek pedig az EQG modellel kedveskedik majd a cég.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.