Főoldal » elektromos autó » Hamarosan érkezik az EQT, a Mercedes elektromos kisbusza

Hamarosan érkezik az EQT, a Mercedes elektromos kisbusza

A Mercedes-Benz teljesen elektromos EQ-családjának újabb tagja várja, hogy lehulljon róla a lepel: a német autógyártó kisteherautó-részlege május 10-én délelőtt 11 órakor mutatja be az EQT-t, amely a vadonatúj T osztály kibocsátásmentes megfelelője lesz a kínálatban. A jövő hónapban egyelőre csak koncepció formában fogjuk látni a könnyű haszongépjárművet, ám a Daimler által közzétett sajtóanyag szerint a sorozatgyártásba vitt verzió sem fog sokban különbözni. Arról egyelőre nem esik szó, hogy mikor indul a jármű forgalmazása. A Mercedes-Benz Vans az EQV elektromos kisbuszban már megismert értékeket ülteti át egy kompakt kiszerelésbe, így az EQT-ben is számíthatunk a tágas utastérre, variálható üléselrendezésre, vonzó dizájnra, valamint a márkára jellemző kényelemre és minőségre.

Az EQT tanulmány leleplezése a Mercedes-Benz harmadik villanyautó-premierje lesz egy hónapon belül. Az EQS, mint az EQ-sorozat topmodellje egy teljesen új elektromos padlólemezt hozott magával, ami a piac egyik legmagasabb hatékonyságú, legnagyobb hatótávolságú elektromos autójává tette, a kecskeméti gyárban készülő EQB-ben pedig akár 7 személy is biztonságosan utazhat egyszerre.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.