Főoldal » elektromos autó » Villanyautót épít klasszikusából a német gyártó

Villanyautót épít klasszikusából a német gyártó

Az autógyártók vadonatúj dizájnvonalainak jegyében modernizált régies külső, a retro hatást keltő, ámde teljesen digitalizált utastér, valamint a tisztán elektromos meghajtás közkedvelt kombináció manapság az autókon, mondhatni divattá vált a régi sztármodellek villamosítása. Tegnap az Opel is bejelentette a maga különleges villanyautós projektjét, amely az 1970 és 1975 között gyártott Manta A sportkupét ajándékozza meg új élettel.

„Fenntartható, károsanyag-kibocsátás nélküli elektromos meghajtásával az Opel Manta ezennel halhatatlanná válik, függetlenedve a motor-, és a sebességváltó-pótalkatrészeitől, illetve a régebbi belsőégésű motorral rendelkező autókra irányuló kitiltásoktól” – írja a vállalat.

Opel Manta A, Forrás: Wikipedia

A Manta villanyautó hivatalosan az Opel Manta GSe ElektroMOD nevet viseli, ahol a MOD részben a modern szóra, részben a Modification (átalakítás) első három betűjére utal, az Elektro pedig a márka 51 évvel ezelőtt épült, több rekordot is megdöntő villanyautójából, az Elektro GT-ből származik. A GSe azt az üzenetet közvetíti, hogy egy sportos vezetésre tervezett járműként érkezik a Manta.

Opel Manta GSe ElektroMOD

A gyártó által közzétett fotón látható, hogy a klasszikus dizájnt javarészt megőrizték a tervezők, ám az új generációs villanyautókra jellemző úgynevezett Opel Vizor arc felkerült a modellre. Műszaki adatokat egyelőre nem tett közzé a vállalat, és nem árulta el, hogy mikor várhatjuk a teljes bemutatót. Még fontosabb kérdés, hogy árulni is fogja-e az elektromos Mantát az Opel, ám valószínűleg a Renault retro villanyautóival ellentétben itt csak egy egyszeri átalakításról van szó.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.