Főoldal » elektromos autó » Nagyon veszik a magyarok a tölthető hibrideket

Nagyon veszik a magyarok a tölthető hibrideket

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete sajtóközleményben számolt be 2021 első negyedévének autó eladásairól. 2021 január és március között összesen 32.194 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon. 2020 azonos időszakát még nem sújtotta a koronavírus világjárvány, így a körülményeket figyelembe véve egyáltalán nem meglepő, hogy ez a szám 2%-os visszaesést jelent az előző évi bázishoz viszonyítva. Ami már kellemetlen meglepetésnek tekinthető, hogy közel 10.000 személygépkocsit azonnal ki is vontak a forgalomból, így a gyakorlatban csak 22.497 új személyautó került hazánk útjaira, ez a szám pedig már 16%-os visszaesést jelent 2020-hoz képest.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Ahogy egész Európában, Magyarországon is jelentős mértékben növekedett az elektromosított autók aránya. Tisztán elektromos autóból 562 példány talált gazdára, amely 9%-os növekedést jelent a zsugorodó autópiacon. Az igazi rekordot azonban a tölthető hibridek hozták. Idén 141%-kal többet adtak el ezekből (1412 db), mint 2020-ban a világjárványt megelőző időszakban.

Az év első negyedévében a zöld rendszámok száma 2825-tel növekedett, amelyből 1329 pár rendszám került tisztán elektromos autóra, 1496 pedig a hibrid flottát gyarapítja.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.