Hivatalos képeken a Renault új villanyautója

Szeptember 6-án reggel, a müncheni IAA 2021 mobilitási kiállításon leplezi le a Renault a legújabb tisztán elektromos meghajtású modelljét, a Mégane E-Tech Electric névre keresztelt crossovert, de a hétvégén már felkerültek az első olyan hivatalos fényképek, amelyeken már semmi sem takarja a Mégane eVision tanulmány alapján készített autót.

A képeket elsőként a L’Usine Nouvelle francia hírportál posztolta néhány egyéb információ társaságában (a cikk azóta elérhetetlenné vált). Azt írták például, hogy a CMF-EV padlólemezre épített villanyautó eleinte két akkumérettel lesz kapható: a 60 kWh-s akkucsomaggal a WLTP szerint 470 km-es hatótávolság lesz elérhető, de akinek kevesebbre van szüksége olcsóbban, az kérheti 40 kWh-val az autót. Állítólag 2022 végén egy harmadik opció is megjelenik, mely ezeknél több energia tárolását teszi lehetővé.

Forrás: L’Usine Nouvelle

Az autóipari trendeket követve a kormány nem teljesen kerek, a hagyományos gombokat felváltották az érintésérzékeny gombok, valamint a műszerfal közepén egy nagy méretű, álló tabletszerű érintőkijelző kapott helyet.

Forrás: L’Usine Nouvelle

A részletekkel holnap jelentkezünk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.