Fotókat közölt a Subaru a 2022-ben érkező Solterra elektromos modellről

A Subaru közzétett néhány fotót a tervek szerint 2022-ben érkező tisztán elektromos modelljéről, melynek neve Solterra. A nevet a latin „Nap” és „Föld” szavak kombinálásával alkották, az autó pedig az e-Subaru Global Platformra épül, amely egy teljesen elektromos járművekhez terezett architektúra. Az elektromos SUV természetesen a Subaru hagyományokhoz híven összkerékhajtást kap.

 

A fotókat elnézve az újdonság le sem tagadhatja a közeli rokonságát a Toyota első e-TNGA platformra épülő, Európában is értékesíteni tervezett villanyautójával, amelynek koncepció változata a kevéssé dallamos bZ4X nevet kapta.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.