HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Megalapították a Xiaomi elektromos autó gyártó leányvállalatát

A március végén bejelentett szándékot tettek követték, megalakult a Xiaomi EV Company Ltd, amely egy fontos mérföldkő a Xiaomi okos elektromos autó piacra kerüléséhez. Az új leányvállalat hivatalos megalapítását Lei Jun, Xiaomi alapítója, elnöke és vezérigazgatója jelentette be. Az új cég megalapítása 10 milliárd jüan értékű befektetést jelent a Xiaomi Corporation számára, a következő 10 év során pedig összesen mintegy további 10 milliárd dollárt készül befekteni az új üzletágba.

Az igazgató beszédében azt is elmondta, hogy a csapatot ő maga fogja vezetni, így személyesen áll jót a Xiaomi EV-üzletág sikeréért. Ennek értelmében, Lei Jun lett a Xiaomi EV Company Limited
jogi képviselője. Az új vállalat megerősíti a Xiaomi és személyesen Lei Jun elkötelezettségét az elektromos járművek gyártása mellett.

A Xiaomi betörését az autóipar területére hatalmas várakozások övezik, sokan az autóipar megújítójaként és innovátoraként tekintenek a cégre. Lei Jun július 28-án már meg is kezdte a tehetségek toborzását a Weibon, majd augusztus végén Wang Xiang, a Xiaomi partnere és elnöke a cég 2021 második negyedéves eredményeinek ismertetésekor arra is kitért, hogy nagy az érdeklődés a kezdeményezés iránt, több mint 20 000 önéletrajz érkezett a vállalathoz. Az új elektromos autós csapat mára körülbelül 300 főből áll és jelenleg is folyamatosan bővül. A Xiaominál napjainkban 16 000 mérnök dolgozik.

Az EV üzletág elindításának bejelentése és a leányvállalat hivatalos bejegyzése között eltelt 5 hónap alatt a Xiaomi EV csapata rengeteg felhasználói és iparági kutatást végzett, több mint 2000 kérdőíves felmérést készített, valamint több, mint 10 lehetséges iparági partnert keresett fel. Augusztus 25-én a Xiaomi bejelentette a Deepmotion Tech önvezető technológiákat fejlesztő cég felvásárlását, amellyel a vállalat belépett az autóiparba és sok tehetséges szakembert nyert meg magának.

Címlapkép: Xiaomi

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.