Musk: kormány és pedálok nélkül érkezhet a Tesla „Nem Model 2”

A Tesla eddigi talán legfontosabb modellje lehet a nettó 25 ezer dolláros autó, amit az internet népe csak Model 2-nek hív.

Elon Musk nem így hívja.

Bátor, vagy őrült?

A Model 3-nál kisebb, és annak kétharmadába kerülő új típust Kínában fejlesztik és a valaha volt legolcsóbb Tesla lehet. Azt már látjuk, hogy mekkora volumenre van igény a mostani árszínvonalon, így valószínűnű, hogy egy Golf méretű, 5 ajtós kis Teslára ennek sokszorosa lesz majd a kereslet, ezért a cég legfontosabb modellje lehet. Az autó gyártása az eddigi információk szerint 2023-ra várható, és Sanghaj mellett valószínűleg Berlin is gyártani fogja.

Nem Model 2 lesz a neve, és nem így fog kinézni, mégis ez az egyetlen hivatalosnak mondható kép, amivel a kínai leányvállalat toborzott. Forrás: Twitter/@Tesla__Mania

Elon Musk tegnap megtartotta szokásos, negyedéves házon belüli globális meetingjét – az időszak legkeményebb hónapja elején szokott tartani egy telekonferenciát, amire minden Tesla alkalmazott be tud tárcsázni. Mivel már nagyjából 110 ezren dolgoznak a cégnél, így nem nagyon kell meglepődni, hogy minden ami itt elhangzik azonnal nyilvános lesz, de tegyük gyorsan hozzá, ezzel a vállalat is tisztában van, tehát hatalmas titkokat nem itt beszélnek meg.

Musk mondott pár érdekeset a mostani telekonferencián is, és két új információt osztott meg a készülő olcsó(bb) Tesláról.

Először is a kocsit nem Model 2-nek fogják hívni.

Musk emlékeztetett rá, hogy a Model 3 eredetileg Model E lett, volna, de ezt védjegyoltalomra hivatkozva megtámadta a Ford (akik persze azóta sem hoztak ki Model E nevű autót), ezért keresztelték át a kis szedánt. A hármas szám egy fordított „E” betű, ami nyilván egy fricska volt a Ford felé. A 25 ezer dolláros autó tehát Musk szerint nem „2” lesz, de nem árulta el mit választottak helyette.

A típussal kapcsolatban azonban volt ennél meredekebb hír is, Musk ugyanis azt találta mondani, hogy a cég azon gondolkozik

a 25 ezer dolláros autónak nem lesz se kormánykereke, se pedáljai, mindent feltesznek az önvezetésre.

A telekonferencián Musk megerősítette, hogy jövő hét péntek éjfélkor érkezik az FSD Beta 10 a közel kétezer tesztelőhöz Amerikában, ami véleménye szerint mérföldkő lesz. A publikus béta teszt 2 hétre rá indulhat, ekkortól miden amerikai tulajdonos aki kifizette az FSD felárat, vagy havidíjas előfizetéssel rendelkezik letöltheti a legfrissebb kiadást.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.