Platós változat is lesz a VW ID.Buzz kisbuszból?

Tele van az internet olyan renderekkel, amelyeket lelkes és kreatív rajongók készítettek valamely egyelőre nem létező autóról, bemutatva, hogy mekkora dizájnpotenciál rejtőzik egy-egy modellben. Az ilyen mesterművekről nem szoktunk beszámolni, de egészen más a helyzet, amikor maga az autógyártó oszt meg egy látványtervet azzal a szöveggel: „vigyük a következő szintre?

A szóban forgó autógyártó a Volkswagen, amely egy platós ID. Buzz látványtervét osztotta meg a közösségi médián. Az elektromos kisbuszhoz – mely márciusban ünnepelte világpremierjét – nem jelentett be pickup verziót a német vállalat, csupán utasszállító és Cargo változatról tudunk rövid és hosszú tengelytávval. A képen látható platós – mely egyértelműen inkább egy divatpickup, semmint munkaautó – az ID. Buzz koncepcióverzióján alapul, ami arra utal, hogy egy nagyon korai gondolat lehetett nyitott rakteret tenni az autó hátuljára. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tervezők annyiban hagyták ezt az ötletet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.