TöltőPont: Villanyautó töltő kereső alkalmazás Androidra is

Alig két hónappal az első, iOS-re írt verziójának megjelenése után immár Androidot használó villanyautósok számára is elérhető a legteljesebb és legjobban használható elektromos autó töltő kereső alkalmazás a TöltőPont. A teljesen magyar fejlesztésű app kezelőfelülete természetesen magyar nyelvű, és a Magyarországon használt egyéb adatbázisokban található adatok kézi összefésüléséből létrehozott listából dolgozik. A kezelőfelület tervezésénél fontos szempont volt a gyorsaság és az egyszerűség, hogy a töltők a lehető legkönnyebben megtalálhatók legyenek.

Elektromos töltőállomások Budapesten

Az Androidra átírt verzió kezelőfelülete szinte teljes egészében azonos az iPhone-okon futó verzióéval, és a fejlesztők ügyeltek a rendszer sajátosságából adódó különbségekre is, így a használat Androidon is ugyanolyan kényelmes, mint a másik változaton. Mivel az alkalmazás induláskor szinkronizálja az adatbázisát a szerverrel, így futás közben már nincs szüksége internet kapcsolatra.

Elektromos autó töltők szűrése

Az alkalmazás az alap képernyőn Magyarország térképén mutatja meg az aktuális pozíciónk körül elérhető töltőket. A megjelenő markerek száma a szűrők (jobb felső sarokban lévő tölcsér ikont megérintve) beállításával csökkenthető, ahol például a CCS csatlakozós autók tulajdonosai kivehetik a CHAdeMO töltőket, így a csak a japán szabványt támogató töltők eltűnnek a térképről. Ugyanígy beállítható a minimális töltési teljesítmény is, amivel pedig az AC töltők közül lehet könnyen kiválasztani a fázisonként 32A-t kínálókat.

Töltőállomás adatlapja

Az alkalmazás a zöld és a sárga színekkel operál, így érthető módon ilyen színűek a térképen megjelenő jelölők is. A zöld színűek (sárga körvonallal és sárga villámmal) a gyorstöltőket, a sárga színűek (zöld körvonallal és zöld villámmal) a villámtöltőket jelölik. Így az autós egy pillantás alatt fel tudja mérni, hogy a megjelenő pontok melyike lehet megfelelő a következő töltéséhez. A markert megérintve egy buborékban megjelenik a töltőpont neve, címe, az aktuális helyzetünktől mért távolsága (légvonalban) és a támogatott csatlakozótípusok. A buborékot megérintve elérhető töltőpont részletes adatlapja, ahol kép is látható a töltőről. A buborékot hosszan megnyomva a telefonra telepített navigációs alkalmazások listájáról kiválasztható az, amelyiket a töltőállomás eléréséhez használni szeretnénk.

Töltőállomások listája városok szerint
Töltőállomások listája távolság szerint

A töltők nagyító ikonra koppintva város neve szerint ABC rendben, vagy a helyzetünktől mért távolság szerint növekvő sorrendben is listázhatók. Az egyes töltőknél a térképen buborékban megjelenő információk láthatók. A listában a telefonra letöltött teljes adatbázis miatt rendkívül gyors a keresés.

A két rendszeren futó verzió közötti legnagyobb különbség, hogy Androidon egyelőre nem lehet új töltőpontot felvenni. Természetesen ez is készül, de a fejlesztők nem akarták, hogy egy ilyen, egyébként nagyon ritkán használt funkció miatt csússzon a megjelenés.

A TöltőPont applikáció letölthető a Google Play áruházból. Erősen ajánlott minden villanyautós és leendő villanyautós számára!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?