Új Nissan LEAF: ProPilot Park

A szeptemberben érkező új Nissan LEAF nem csak új külső és belső dizájnt és nagyobb hatótávot hoz, de a Nissan ígérete szerint egy sor vezetést segítő rendszert is. Rá is fér a LEAF-re a megújulás, hiszen a 6 éve bemutatott autóban több, ma már majdnem alapnak számító asszisztens funkció sem elérhető. Az új Nissan LEAF ProPilot névre keresztelt rendszere végre a Nissan villanyautók világába is elhozza ezeket a funkciókat.

Az egyik első ilyen, amiről a Nissan előre lerántotta a leplet a ProPilot Park. Ahogy a nevéből is sejteni lehet, ez a funkció a parkolást oldja meg a sofőr helyett, hogy a legszűkebb helyekre is a legnagyobb magabiztossággal manőverezhessük be az autót. A Nissan által közzétett videó szerint a ProPilot Park nem csak a párhuzamos, de az útra merőleges parkolókba is segít beállni, ehhez pedig csak elég kiválasztani a helyet, majd nyomva tartani a ProPilot Park gombot. A többit az elektronika a szenzorok jeleire támaszkodva elvégzi helyettünk.

Az új Nissan LEAF-ben érkező ProPilot Park a Nissan Intelligent Mobility csomag része, amiben egyebek mellett megtalálható lesz az e-Pedal funkció is. A ProPilot funkcióval a Nissan célja nem kevesebb, minthogy néhány éven belül a LEAF-be is elhozza az autonóm autózás világát.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?