Az első nem hivatalos utcai fotók az új Roadster prototípusáról: lerobbant volna?

Igazán szerencsésen indult a szombati nap két kaliforniai srác számára, akik legelsőként tudták lefotózni a Tesla álomautójának, az új Roadsternek a vörösben pompázó prototípusát a nyílt utcán. Az autót ráadásul nem más vezette, mint Franz von Holzhausen, a gyártó vezető tervezője. A képek láttán azonban két kérdés is felmerülhet bennünk: mit keresett a prototípus a Tesla dizájncenterén kívül, és miért állt meg az út közepén?

Az első kérdésre a választ a villanyautó főtervezőjének és ideiglenes sofőrjének Twitter fiókja adja meg, melyből kiderül, hogy a kocsikázás célja néhány remek fotó készítése volt.

A második kérdésre a megfejtés már egy kicsit rejtélyesebb. Az Electrek információi szerint amikor a két srác megpillantotta a kocsit, az már az út közepén állt mozdulatlanul. A kép bal oldalán látható kis emelő szerkezetek állítólag arra szolgáltak, hogy az autót elmozdítsák oldalra.

Később a hírportál azonban frissítette a cikket a Tesla válaszával, miszerint a Roadster nem robbant le, teljesen vezethető állapotban volt. Azt azonban továbbra sem tudjuk, hogy akkor miért állt meg Holzhausen a sportkocsival az aszfalton. Talán direkt akart néhány nem hivatalos fotót is az internetre, vagy csak olyan fontos hívást kapott, amitől elfelejtett vezetni is? Akárhogy is történt, végre a Tesla hivatalos bemutatóján és sajtófotóin kívül is láthattuk a csodaszép elektromos sportautót, melynek még nagyon sok ideje van, hogy a prototípus fázisból kinőve a világ legjobb autója címet szerezhesse meg magának.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.